Labellacucina - Justyna Czekaj-Grochowska

  Gospodarz Luca Nicolis w swojej piwniczce mieści około 18 tysięcy etykiet i wyjątkowych butelek. Najlepsze roczniki Amarone od początku jego produkcji. Aby wybrać wino, trzeba się wczytać w księgi z listami trunków. To już nie jest karta win, ale sześć encyklopedii. Znaleźliśmy tam […]

Pyszna Werona! Miasto tętniące włoskimi smakami

Owoce na zdrowie Dlaczego powinniśmy jeść morele?

Ricotta z mleka bawolego Serek lekki jak kwiat

Jedzenie i wino — recepta na długowieczność

To jedna z nielicznych restauracji, do których na pewno wrócimy. Znajduje się przy noszącej nazwę całej wyspy ulicy Sardynia, uważanej przez tamtejszych Włochów za miejsce, gdzie przychodzi się coś zjeść w porze sjesty bądź na kolację. Idąc Via Sardegna w […]